Meny

Kalender

Oktober
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

hseierst 2020-04-22 08:04:12

Info Oppstart Jollekurs nybegynner 2020

Velkommen til Jollekurs Nybegynner

På grunn av dagens situasjon med tiltakt for å hindre spredning av corona virus har vi måttet gjøre visse tilpasninger for å kunne gjennonføre kurs. I hovedsak medfører dette for foreldre og deltakere:

 • Barn må inntil videre rigge opp og seile sammen med en forelder eller annen voksen i husstanden.
 • Kun lov til å seile alene eller sammen med en annen i samme husstand
 • Krav til vask av utstyr før og etter bruk

For jolle nybegynnerkursene betyr dette også at vi må starte kurs halv time før og dele gruppa i 2. I tillegg blir det også utvidet med en ekstra gruppe på torsdag på grunn av stor interesse. Vi åpner da opp for totalt 24 deltakere fordelt på :

 • Grønn gruppe – 8 deltakere onsdager kl 17:00-17:45 (Oppmøte 16:45)
 •  Rød gruppe - 8 deltakere onsdager kl 17:45-18:30 (Oppmøte 17:30)
 • Blå gruppe  - 8 deltakere torsdag 17:00 til 17:45 (Oppmøte 16:45)

På Spond (www.spond.com) vil man finne hvilken gruppe man er plassert på. Fint om alle også samtidig sjekker og evt korrigere/supplerer med kontaktinfo. Spond vil være kanalen for videre info omkring trening og generell info. Er det spesielle grunner til at tildelt gruppe ikke passer, vennligst gi beskjed om dette til kursansvarlig, så ser vi på mulige løsninger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det kreves ingen seil forkunnskaper for å bli med eget barn i jolle. All nødvendig opplæring for både barn og foreldre vil bli gitt på kurs.

Oppmøte / klargjøring

Av hensyn til smittervern er det viktig at man ved oppmøte overholder krav om avstand og at alle ikke samler seg sammen borte ved båthuset der hvor jollene ligger lagret. Med en gang 2 foreldre + 2 barn er ankommer skal de begynne med å rigge til 2 første joller og få de på vannet raskest mulig. Når første 2 båter er vasket begynner man med neste 2 osv. Målet er å ha alle joller på vannet ved kursstart.

Treningstøy og utstyr

Seilkursene foregår i og på vannet fra tidlig mai til sent september. Selv på høyden av vår norske sommer er det kaldt å være lenge ved sjøen. Spesielt for små kropper. Når man seiler jolle og seilbrett havner man i vannet rett som det er - og når man mestrer seilingen blir man uansett våt av sjøsprøyten. Godt og varmt seiltøy gir trivsel og økt sikkerhet. En god seilvest og varm våtdrakt er en god investering!

Sikkerhet

Alle kursdeltakerne skal bære flytevest hele tiden under kursene. Flytevesten skal også være på før og etter kursene så lenge kursdeltakeren er i nærheten av sjøen. Alle kursdeltakerne skal være kledd i våtdrakt slik at de holder seg gode og varme under hele kursets varighet. Foreldre som ikke har tenkt å havne i vannet kan klare seg med ull undertøy, regntøy og egnet fottøy.

Flytevest

Ikke-oppblåsbar flytevest (seilvest) skal benyttes. Redningsvest med krage skal ikke brukes fordi kragen lett henger seg fast under seiling.

Våtdrakt

Vi anbefaler sterkt å kjøpe en tykk og god våtdrakt (5-6 mm tykkelse). Erfaringsmessig ser vi at barn fort begynner å fryse i de rimelige og tynne våtdrakene. De fleste store sportskjedene fører forskjellige typer våtdrakter og vil kunne hjelpe med å finne en passende drakt. SrfSnoSk8 (under Konserthuset i Oslo) har pleid å gi rabatter til NIL medlemmer, de fører dessuten brukte drakter og har gunstige returordninger.

Forøvrig anbefalt utstyr:

 • Sko, seilerstøvler eller neoprensko (husk at de må holde seg varme på beina)
 • Lue (ved mye vind og/eller kaldt vær)
 • Solbriller eller caps ved sol
 • Seilerhansker (kan være kjekt å ha i mye vind)

 Husk at selv på sommeren er det veldig sjelden at man kan seile i ”vanlige klær” uten å bli våt og kald !

 Foreldreoppgaver

For seilere på kurset er det et krav at en foreldre/foresatt er tilstede. Miljøet for jolleseiling er relativt lite og det er svært positivt at også foreldre etablerer et godt miljø seg i mellom og stimulerer de nye seilerne til å bli kjent med hverandre. Jolleseiling er en aktivititet for både jenter og gutter på tvers av alder, noe som skaper et spennende og mangfoldig miljø. Vi er opptatt av å ha et godt miljø både blant store og små og spesielt at de eldre seilerne hjelper de yngre. Dette må også foreldrene oppfordre til.

 

Tiltak for drift av jollekurs nybegynner under koronakrisen

1. Foreningens utstyr vaskes med såpe og vann

 • ved sjøsetting 
 • ved bytte av seiler(e)
 • ved opptak

2. Seileren klargjør, vasker og rydder sitt utstyr. Foreldre utfører for de deltakerne som er for unge til å gjøre dette selv. Ved løft av joller må dette gjøres i samløft med 2 voksne, en foran og en bak. Såpepålegging og evt spyling gjøres av trenere, utsett og opptak gjøres av seilerene selv.

3. Seilkursene for barn og unge gjennomføres i mindre med grupper enn normalt for å overholde krav til antall personer samlet. Flere seilere fra samme husstand er tillat i samme jolle.

4. Kursene tilpasses slik at det ikke oppstår grupper på mer enn 5 personer under sjøsetting og opptak slik at 2 meters regelen overholdes.

5. Det henges plakater med informasjon i sjøboden.

6. Det holdes til enhver tid såpe og vann i sjøboden

 

Hilsen 

Kursansvarlig 

Hans-Henrik Seierstad, hhs@seierstad.no, mob 97 05 88 83