Meny

Kalender

Mars
MTOTFLS
2425262728291
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Treningstilbud 2020

PÅMELDING OG BETALING VIA LINK I AKTIVITETSLISTEN!

 

Kursregler

  • Alle kursdeltakere må være medlem i Nesøya Idrettslag (NIL) og ha betalt kursavgiften.
  • Kursdeltakerne må stille ferdig påkledd i våtdrakt og med seilvest. Våtdrakten skal være 4-6mm tykk og sitte tett (det er kaldt i vannet og de små kroppene blir lett kalde!). Seilvesten skal være uten krage og ikke av oppblåsbar type.
  • Minst en forelder skal være med og hjelpe til med å rigge opp og ned jollene i forkant/etterkant. For nybegynnerkursene skal forelder være på Hvamodden under hele kurset.
  • Foreningen avholder dugnad vår og høst, deltakelse er frivillig men oppfordres på det sterkeste da det er nødvendig for å opprettholde tilbudet samt at det bygger samhold. 

 

Jolleseiling Nybegynner

Dette kurset er fulltegnet med venteliste. Hvis du ønsker å sette deg på venteliste, fyller du ut påmeldingsskjemaet og klikker deg frem til betaling. Da vil du få en bekreftelse på epost, og får beskjed på epost om det skulle bli ledig. Du betaler ingenting før du eventuelt får innvilget plass.

Vi tilbyr nybegynnerkurs i jolleseiling med klubbens joller og RS Zest som kjøpes inn våren 2020. Kurset er for barn i 2. og 3. klasse på barneskolen (regnet ved oppstart av kurset).

Kurset fokuserer på å bli trygg på vannet, ha det moro og lære litt grunnleggende jolleseiling. Barna fordeles med 2 eller 3 seilere per jolle. Vi har god erfaring med å la flere seile sammen i stedet for enkeltmannsjoller i denne fasen av seilopplæringen. Barna har det moro sammen samtidig som de lærer å seile og blir båtvante. Vi seiler uten fokk og har ofte med en ungdomstrener i båten for at de minste skal føle seg gode og trygge.

Seiling skjer primært på indre bane (i bukta ved Hvamodden). Kurset er en ypperlig inngangsport til seilsporten!

Picture1.png

Picture2.png

 

Jolleseiling viderekommende

Viderekommendekurset er for barn på 4-7 trinn (regnet på våren). Kurset er åpent for alle barn i denne alderen! Det er en naturlige videreføring for de mange barna som blir ‘bitt av basillen’ under nybegynnerkurset.

Kurset viderefører fokuset på å bli trygg på vannet, glad i seilsporten og ha det moro. Barna lærer grunnleggende seilteori, praktisk trim, båthåndtering i forskjellige vindstyrker og hva som må til for å få fart i båten under forskjellige forhold. De lærer også vikepliktsregler, litt om regattaregler og får kappes på feltet uten at vi arrangerer fullendte regattaer. Barna skal lære å mestre jolla i flau vind så vel som bris. Vi benytter foreningens joller og RS Zest som skal kjøpes våren 2020. De eldste får seile foreningens tre RS Feva og RS CAT når de har oppnådd tilstrekkelig mestring. Det er skikkelig gøy!

Seiling skjer primært på ytre bane, når forholdene tillater seiler vi gjerne tur til de ytre holmene og tilbake.

Picture3.png

Picture4.png

 

Brettseiling nybegynner

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett.

Kurset er for barn i 4. til 7. klasse på barneskolen (regnet ved oppstart av kurset).

 
Tid: Tirsdag kl 18.00 til 19.30 - nybegynner
 
Kursansvarlig: Mathieu Groussard 
 
Trenere: Markus Kilstad og Jesper Bergsland 

Brettseiling viderekommende

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett.

Kurset er for ungdom 2008 - 2001.

 
Tid: Tirsdag kl 16.30 18.00 - nybegynner
 
Kursansvarlig: Alf G. Bringaker
 
Trenere: Markus Kilstad og Jesper Bergsland

 


Hvamodden er et flott sted å lære å brettseile!

 

Brettseiling1.jpg

Brettseiling2.jpg

 

Ung:Seil

Ung:Seil er et tilbud til ungdom som tidligere har deltatt på våre seilkurs og som ønsker å fortsette med seiling som en sosial idrett, uten nødvendigvis å bli regattaseilere. Gjennom Ung:Seil har vi truffet veldig bra på innhold, og tilbudet er blitt en suksess med fulltegnede grupper og mange aktive og fornøyde ungdommer. I 2019 utvidet vi kapasiteten til 24 deltakere. Deltakere må ha en viss erfaring med seiling fra før.


Vi seiler som oftest RS Feva og RS Cat. Begge raske joller som tilbyr ungdommen spenning og utfordringer, men seilbrett og A-joller står også til fri benyttelse. Er det vindstille har vi SUP og vannski til rådighet, og det blir nok en og annen tur til Hvalstrand og stupetårnet der. I tillegg legges det opp til praktisk båtkjøring og håndtering som forberedelser til båtførerprøven.

Påmeldingen til Ung:Seil åpner så fort vi vet at vi kan gjennomføre aktiviteter i mai og/eller juni.

UngSeil1.jpg

 

UngSeil2.jpg

 

Lady- & Mansurf

Vår klassiske LadySurf ble for noen år siden utvidet til å inkludere menn og heter nå Lady & ManSurf.

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett også for voksne og unge voksne. Kurset er tenkt for de som vil utvikle sine seilbrettferdigheter og gjerne vil seile i et sosialt miljø. NIL stiller med følgebåt og trener. Kurset er for alle aldere fra 16 år og opp.

Lady%20%26%20Man%201.jpg

Lady%20%26%20Man%202.jpg

 

PÅMELDING

I aktivitetslisten på denne nettsiden finner du påmeldingsskjema til de ulike kursene. Trykk på lenken, fyll ut skjema og betal.

Påmelding er bindende og du forhåndsbetaler for hele sesongen samlet. Vi har ikke anledning til å tilbakebetale kursavgift hvis deltaker velger å slutte i løpet av sesongen.

Kursene har begrenset antall plasser, og vi tilbyr venteliste når et kurs er fulltegnet. Hvis du står på venteliste, vil du få beskjed om du har fått kursplass, og må bekrefte plass innen fristen.


Påmelding til Ung:Seil åpner i løpet av mars.

Deltakere på kursene våre har fortrinnsrett til plasser på Seilcamp i uke 26. Du kan reservere plass på Seilcamp ved å sende en epost til post@nesoyail.no innen 14. april.

Ved påmelding samtykkes i at NIL kan benytte bilder og filmer fra treninger, kurs og arrangementer til informasjonsformål. For reservasjon, send en epost til post@nesoyail.no.

Aktiviteter

04.05.2020
Lady & Mansurf

17:30 - 19:00

Hvamodden, Nesøya

05.05.2020
Brettseiling Viderekommende

16:30 - 18:00

Hvamodden, Nesøya

05.05.2020
Brettseiling nybegynner

18:00 - 19:30

Hvamodden, Nesøya

06.05.2020
Jolle nybegynner

17:30 - 18:30

Hvamodden, Nesøya

06.05.2020
Jolle viderekommende

22:30 - 00:00

Hvamodden, Nesøya